Rainbow Solutions komt met een eigen workshops voor kinderen tot 9 jaar

Rainbow Solutions, het Kempische bedrijfje dat zich specialiseert in advies, begeleiding en coaching rond het thema seksuele oriëntatie en genderdiversiteit slaat de handen in elkaar met de Nederlandse uitgeverij Eigenzinnig voor de ontwikkeling van een workshop voor kinderen tot en met 8 jaar. Hiervoor gaat Rainbow Solutions gebruik maken van het boek Hoera! Wij worden papa!!! Van uitgeverij Eigenzinnig.

Terugblik op vorige workshops met kinderen.
In de periode van 17 maart tot en met 30 maart organiseerde Rainbow Solutions in samenwerking met de bibliotheek van Beerse al verschillende workshops voor kinderen van het derde kleuterklasje tot en met het derde leerjaar. Er waren 7 klasjes, in totaal een 110 leerlingen die de workshop gevolgd hebben. Hiervoor werd er gebruik gemaakt van het boek de mama’s van Sterre, en de bijhorende fototentoonstelling.


Enkele sfeerbeelden van de workshops in de bibliotheek van Beerse

“Terugkijkend op onze eerste workshops voor deze jongste kinderen kunnen we spreken van een succes” aldus Jeroen Vermeiren, zaakvoerder van Rainbow Solutions. “Ook jonge kinderen zien in hun omgeving allerlei verschillende, diverse gezinsvormen. Hierover proberen we bij jonge kinderen de bewustwording op een zeer laagdrempelige manier te verhogen.

Educatief aanbod vergroten!
Het aanbod van kinderenboeken over het diversiteitsthema is de laatste jaren al sterk gestegen. Maar ik zie vaak dat leerkrachten nog niet altijd zelf weten hoe ze dit onderwerp in hun klasje moeten brengen. Daarom wil Rainbow Solutions deze leerkrachten een extra en nieuw handvat aanreiken om met het thema aan de slag te gaan.

Cover boek, Hoera! Wij worden papa!!!

Hoera! Wij worden papa!!!
Om het bestaande aanbod te verbreden zal Rainbow Solutions de prenten uit het boek Hoera! Wij worden papa!!! op grote canvasdoeken laten drukken, en meerdere eigen workshops hierop bouwen die geschikt is voor kinderen uit de kleuterklasjes en de eerste, tweede en derde leerjaren van de lagere school. Hoera! Wij worden papa!!! Is een ongecompliceerd en positief verhaal voor jonge kinderen over twee verliefde beren die gaan trouwen en graag voor een kindje zouden zorgen.

Om het aanbod in de markt te zetten, en een grote groep kinderen en scholen te bereiken rekent Rainbow Solutions op de steun van de lokale gemeenten . Zij beschikken over de handvatten om zeer concreet het thema op de agenda te plaatsen in de scholen en in de bibliotheken.

Hoera! Wij worden papa!!! De tentoonstelling is dit moment in druk en Rainbow Solutions hoopt deze voor te stellen eind april, begin mei. Dan hoopt Rainbow Solutions om vanaf het volgende schooljaar verder de workshops voor scholen, eventueel in de lokale bibliotheken verder uit te rollen.