Voorbeeld hoe het lokaal kan!

Een voorbeeld hoe het lokaal kan. Ontdek hier een artikel uit RTV Drenthe en ons aanbod.
Artikel : Drenthe vindt van 7 tot 14 oktober 2017 de eerste Regenboog cultuurweek plaats. Het gaat die week vooral over acceptatie van LGBTi+ in Drenthe. Thema’s die dan onder anderen aan bod komen zijn weerbaarheid en diversiteit.

ASSEN – Drenthe staat in de week van 7 tot 14 oktober stil bij de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT) tijdens de eerste Regenboog cultuurweek.

lokaal holebi beleid, LGBT beleid

geïnspireerd voor lokaal LGBT beleid

Thema’s die in deze week onder meer aan bod komen zijn weerbaarheid en diversiteit. “De provincie is wel regenboogprovincie en veel Drentse gemeentes regenbooggemeentes, maar het is belangrijk om dat concreet te maken,” zegt GroenLinks-Statenlid Henk Nijmeijer, bedenker van de week.

Onderdeel van de cultuurweek is een expositie over homoververvolging tijdens de Tweede Wereldoorlog in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ook Drentse bibliotheken, het Atlastheater en theater De Nieuwe Kolk doen mee.

Betere acceptatie
“Homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn zit nog in de taboesfeer,” zegt gedeputeerde Henk Jumelet. “Die cultuurweek laat zien dat er veel kleuren zijn in Drenthe. We hopen dat de film, de discussieavonden daar omheen en de gesprekken die volgen bijdragen aan de acceptatie. Want ook de omgeving moet leren dat het er is en dat we de dingen moeten accepteren zoals ze zijn,” aldus Jumelet.

Drenthe werd vorig jaar als eerste provincie in Nederland Regenboogprovincie. Ook zijn bijna alle Drentse gemeenten inmiddels Regenbooggemeente. De aangesloten gemeenten en de provincie zeggen daarmee toe speciaal beleid te ontwikkelen voor LGBT’s.

Zelf ook aan de slag

Ben je al stad, gemeente of gemeentelijk samenwerkingsverband ook geïnspireerd voor een gelijkaarde projectweek? Neem dan zeker contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij werken samen met uw stad of gemeente een concreet plan uit en werken hiervoor graag samen met lokale actoren om zo aan te sluiten bij de lokale wensen en behoefte.

Contacteer ons eenvoudig en vrijblijvend via info@rainbowsolutions.be . Wij komen graag langs voor een verkennend gesprek.

bronnen:

RTV Drente: www.rtvdrenthe.nl
Movisie: www.movisie.nl