Regenboog in de bibliotheek

bibliotheek, regenboogbeleid in de bibliotheek Bibliotheken zijn al een hele tijd veel meer dan een gebouw waar mensen uitsluitend komen om boeken te ontlenen. De bib van vandaag is een ontmoetingsplaats. Er wordt gestudeerd, gelezen, voorgelezen en zo veel meer. Ook verwachten meer en meer mensen dat een bibliotheek een “belevingsruimte” wordt. Ze vervullen dan ook een belangrijke dienstverlenende functie in de gemeente.

Ook rond het thema seksuele oriëntatie en genderdiversiteit kan een bibliotheek meer doen dan een boekenstandje. De laatste jaren zijn meer en meer bibliotheken met het thema aan de slag gegaan naar aanleiding van IDAHO (de internationale dag tegen homofobie en transfobie op 17 mei). In de meeste bibliotheken worden dan de boeken rond het thema samengebracht in een boekenstand.

De boekenstanden zijn een eerste goede stap om het thema binnen een bibliotheek zichtbaar te maken. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! Doorheen de jaren heb ik met Rainbow Solutions een specifiek aanbod opgebouwd dat gebruikt kan worden door bibliotheken in heel Vlaanderen. Zowel kleine als grote bibliotheken vinden in het aanbod zeker iets terug dat past bij de eigenheid van de lokale bibliotheken.

Wat kunnen wij als bibliotheek doen?

Hoe maken we het thema zichtbaar in de bibliotheek. Hierbij kan je rekenen op een professionele ondersteuning vanuit Rainbow Solutions

Het boek dat gepresenteerd werd.

Thematische boekenstand

Samen richten we een thematische boekenstand in aan de hand van recente titels, infobrochures, ...

Against the Rules – Lesbians and Gays in Sport

Tentoonstelling

Samen gaan we op zoek naar een tentoonstelling voor in jouw bibliotheek. Dit kunnen nationale of internationale tentoonstellingen zijn.

pride-UKCS3QM (1)

Screening van de collectie

Hoe actueel is de collectie? Zijn er nog boeken die ontbreken? Ooit gedacht om het aanbod met bepaalde stripalbums uit te breiden? Samen werken we het uit

Regenboog activiteiten die geschikt zijn voor een bibliotheek.

Doorheen de jaren heeft Rainbow Solutions verschillende activiteiten uitgewerkt die op een eenvoudige manier in de bibliotheek georganiseerd kunnen worden. Aarzel zeker niet om hier vrijblijvend contact over op te nemen!

Een gecombineerde activiteit van voorlezen, een kleur -en knutselactiviteit. Gericht op kinderen tussen 5 en 10 jaar.

Genderbewuste en genderneutrale opvoeding workshop

Voorlees moment of film

Op een laagdrempelige manier kan je bezoekers kennis laten maken met het regenboogthema via een film of voorleesmoment met nabespreking

Rainbow Solutions biedt diverse lezingen aan. Dit in diverse domeinen zoals het dierenrijk, geschiedenis of een FAQ lezing.

Contacteer Rainbow Solutions

Andere thema's

0/5 (0 Reviews)