Educatie en dialoog

Diversiteit kleurt je leven.” Waarom zouden we dan vanaf de geboorte kinderen binair opdelen in jongens en meisjes. Waarom kijken we zo anders op als we 2 mannen of 2 vrouwen zien zoenen? ... Met mijn lezingen binnen binnen het thema educatie en dialoog ga ik graag het gesprek aan met mijn deelnemers over de thema's seksuele oriëntatie en genderdiversiteit. Dit aan de hand van boeiende lezingen, workshops en tentoonstellingen voor jong en oud.

Aanbod in het kader van educatie en dialoog

Altijd alles wat je al wilde weten over het LGBTi+ thema maar nooit durfde te vragen. Een introductie op het thema.

Een interactieve workshop over het genderdiversiteit en seksuele orientantie. In deze workshop kijken we verder dan voorgeschreven stereotypen en gendernormen die er nu zijn

De relatievorm is man-vrouw en al wie niet in de binaire hokjes past, geeft blijk van tegennatuurlijk gedrag?! NOT

Van de brandstapel tot homohuwelijk. Hoe mensen doorheen de geschiedenis met het thema omgingen.

Van Orban in Hongarije, tot beperkende wetten in de VS. Maar ook een blik naar de rest van de wereld.

Een activiteit gericht op ouders, grootouders,... waarvan de kinderen uit de kast gekomen zijn en/of die met vragen zitten rond genderdiversiteit.

Aan de hand van individuele lotgevallen vertelt de tentoonstelling "Wie kan ik nog vertrouwen?" het verhaal van vervolging en verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland en Duitsland tegen de nazi's tussen 1933 en 1945.

Rainbow Solutions biedt diverse lezingen aan. Je kan ook een lezing zelf samenstellen of wij bekijken samen met jou welk thema er zou kunnen aansluiten bij jouw organisatie.

Contacteer Rainbow Solutions

Andere thema's