Educatie en dialoog

“Diversiteit kleurt je leven.”  Waarom zouden we dan vanaf de geboorte kinderen binair opdelen in jongens en meisjes. Jongens krijgen blauwe kleren, meisjes roze kleren. Jongens spelen met auto’s en meisjes met poppen. Onschuldig zou je toch denken? We geven kinderen op deze manier vanaf de geboorte een “hokjes denken opvoeding”, waarbij we aan het  geslacht een binaire opdeling geven en hieraan onze verwachtingen en onze stereotypen koppelen.  Deze stereotypen verbinden we dan (on)bewust aan seksuele oriëntatie. Hoe ga je als lokale organisatie hiermee om? En hoe kan je het verschil maken? Rainbow Solutions biedt tal van mogelijkheden om lokaal het thema verder op de agenda te zetten.

Educatie en dialoog diverse workshops rond seksuele orientantie en genderdiversiteit

Enkele workshops en activiteiten in dit thema.

Genderneutrale / genderbewuste opvoeding – c’est quoi?

Een interactieve workshop over het genderdiversiteit en seksuele orientantie. In deze workshop kijken we verder dan voorgeschreven stereotypen en gendernormen die er nu zijn.

Meer info

FAQ’s voor ouders, grootouders, …

Een activiteit gericht op ouders, grootouders,… waarvan de kinderen uit de kast gekomen zijn en/of die met vragen zitten rond genderdiversiteit.

Meer info

Monoloog “Zeemeermin”

Jaouad is een Belgische artiest met Marokkaanse roots en een islamitische achtergrond. Met “Zeemeeermin” wil Jaouad breken met stereotypen en bruggen bouwen naar mensen die niet meteen openstaan voor het thema LGBTi+

Meer info

Tentoonstelling: Wie kan ik nog vertrouwen

Aan de hand van individuele lotgevallen vertelt de tentoonstelling “Wie kan ik nog vertrouwen?” het verhaal van vervolging en verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland en Duitsland tegen de nazi’s tussen 1933 en 1945.

Meer info