Monoloog Zeemeermin

Jaouad Alloul is een Belgische artiest met Marokkaanse roots en een islamitische achtergrond. Als jongste kind uit een gezin van acht ontdekte hij op jonge leeftijd zijn seksuele geaardheid en de impact daarvan op zijn omgeving. De titel van zijn monoloog verwijst naar zijn wens als kind om een zeemeermin te worden. Op vakantie in Marokko liet hij samen met zijn zus vaak de verbeelding de vrije loop. .

Met ‘Zeemeermin’ wil Jaouad Alloul breken met stereotypes en bruggen bouwen naar mensen die niet meteen openstaan voor homoseksualiteit. Zijn bedoeling is om met de voorstelling naar cultuurhuizen en scholen te trekken en uit te leggen aan (moslim)jongeren dat het normaal is om anders te zijn, ook binnen de islam.

Concreet aan de slag!

Concreet duurt deze monoloog een 25 minuten, waarna er nog ruimte is voor vragen of debat. Deze activiteit is zeer geschikt voor bibliotheken, scholen, culturele centra en cultuurverenigingen. Een uitbreiding bij de monoloog is mogelijk. Bijvoorbeeld een lezing, een tentoonstelling over holebi’s en transgenders met andere routs.

monoloog zeemeermin, gesprek holebi, gay en Islam

Cultuurhuizen, scholen, politieke of socio-culturele verenigingen en voor iedereen die het thema op een zeer laagdrempelige manier wil binnen brengen.

Duurtijd monoloog: 25 minuten
Achteraf is er nog ruimte voor debat en vragen

Aangezien dit een samenwerking is met een artiest zijn wij gebonden aan prijzen. Daarom is de prijs voor het boeken van de monoloog + servicekosten voor Rainbow Solutions: €550