Tentoonstelling over de vervolging van holebi's, gay, transgenders, LGBT door nazi Duitsland

Tentoonstelling wie kan ik nog vertrouwen

Homoseksueel in Nazi Duitsland en bezette landen.

Aan de hand van individuele lotgevallen vertelt de tentoonstelling “Wie kan ik nog vertrouwen?”  het verhaal van vervolging en verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland en Duitsland tussen 1933 en 1945. Met foto´s, filmfragmenten en documenten wordt een beeld geschetst van het politieke en maatschappelijke klimaat waarin deze mannen en vrouwen zich staande probeerden te houden. In interviews vertellen zij zelf hoe ze die tijd hebben beleefd en wat hen is overkomen.

De expositie bestaat uit 12 doeken, tweezijdig bedrukt,  in te hangen in stalen frames. Videomateriaal kan op SD kaart of DVD worden aangeleverd. Een pakket tentoonstellingskranten met extra achtergrondinformatie wordt op verzoek gratis meegeleverd.

Tentoonstelling over de vervolging van holebi's, gay, transgenders, LGBT door nazi Duitsland

Lokale overheden, bibliotheken, cultuurcentra, …
Voor iedereen die op een toegankelijke manier dit thema in de verf wil zetten

Overeen te komen.

Samen komen wij een prijs overeen die aansluit bij het budget van uw organisatie. Voor ons is het belangrijk dat er geen organisatie achter blijft wanneer ze willen investeren in dit thema.

    Gewenste laatste dag van tentoonstelling

    Opgelet: Deze tentoonstelling is van IHLIA -een erfgoedinstelling rond het LGBTi+ thema. Aanvragen zijn onder voorbehoud en onder goedkeuring van de eigenaar. Rainbow Solutions regelt het contact en transport en bekijkt samen met jou, welke mogelijkheden we rond deze tentoonstelling kunnen  organiseren. Bijvoorbeeld een workshop.