Tentoonstelling: wie kan ik nog vertrouwen?

Tentoonstelling over de vervolging van holebi's, gay, transgenders, LGBT door nazi DuitslandAan de hand van individuele lotgevallen vertelt de tentoonstelling "Wie kan ik nog vertrouwen?"  het verhaal van vervolging en verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland en Duitsland tussen 1933 en 1945. Met foto´s, filmfragmenten en documenten wordt een beeld geschetst van het politieke en maatschappelijke klimaat waarin deze mannen en vrouwen zich staande probeerden te houden. In interviews vertellen zij zelf hoe ze die tijd hebben beleefd en wat hen is overkomen.

De expositie bestaat uit 12 doeken, tweezijdig bedrukt,  in te hangen in stalen frames. Videomateriaal kan op SD kaart of DVD worden aangeleverd. Een pakket tentoonstellingskranten met extra achtergrondinformatie wordt op verzoek gratis meegeleverd.

Het beeld van de tentoonstelling "Wie kan ik nog vertrouwen". Het bekendste voorbeeld van de vervolgingswaanzin is de moord van de nazi’s op zes miljoen Joden. De laatste jaren is er ook aandacht voor andere groepen die door de nazi’s vervolgd zijn, zoals de Sinti/Roma en Jehova’s getuigen. In deze
tentoonstelling zijn dat de homoseksuelen.

Praktisch

Geschikt voor

Lokale overheden, bibliotheken, cultuurcentra, ... Voor iedereen die op een toegankelijke manier dit thema in de verf wil zetten

Tijdsduur

Tijdsduur is overeen te komen.

Prijs:

Omdat we hier afhangelijk zijn van andere organisaties heb ik geen invloed op deze prijzen. Je moet rekenen op een minimum van €1500 voor deze tentoonstelling. Hierbij is levering en opbouw bij inbegrepen. 

Boek nu deze tentoonstelling

Andere thema's en lezingen