Hoera! Wij worden papa!!!

Het aanbod – waarom?
Het aanbod van kinderenboeken over het diversiteitsthema is de laatste jaren al sterk gestegen. Maar we zien vaak dat opvoeders, ouders of leerkrachten nog niet altijd zelf weten hoe ze dit onderwerp naar de jongste kinderen moeten brengen. Daarom wil Rainbow Solutions  een extra en nieuw handvat aanreiken om met het thema aan de slag te gaan.

Cover boek, Hoera! Wij worden papa!!!

Het verhaal Hoera! Wij worden papa:
Beer Jonas is verdrietig omdat hij alleen is. Daarom krijgt hij van buurvrouw-beer de tip om te trouwen met iemand van wie hij houdt. Maar hoe weet je wanneer je van iemand houdt? Als buurvrouw dat heeft uitgelegd, weet Jonas dat hij met Bram wil trouwen. Bram wilde dat toevallig ook net aan hem vragen :-). Jonas en Bram zouden samen graag voor een kindje zorgen. Maar hoe vinden ze een baby die ouders nodig heeft? Buurvrouw-beer heeft weer een oplossing. Ze gaat naar dokter Suus. Dokter Suus kent kinderen wiens ouders niet meer voor ze kunnen zorgen. En zo krijgen Bram & Jonas de zorg voor het kleine beertje Polly.

Workshops: Hoera! Wij worden papa!!!

Om het bestaande aanbod te verbreden heeft Rainbow Solutions de prenten uit het kinderboek Hoera! Wij worden papa!!! op grote canvasdoeken laten drukken, en meerdere eigen workshops hierop gebouwd die geschikt is voor kinderen tot en met 9 jaar.

In de eerste plaats werkt Rainbow Solutions hier voor samen met gemeente en steden via bibliotheken en scholen uit het kleuter -en basisonderwijs. Deze tentoonstelling en bijhorende workshops zijn ook uitermate geschikt voor jeugdverenigingen, maatschappelijke organisaties en voor iedereen die aan de slag wil om het thema  diversiteit in het gezin en in diverse gezinsvormen zichtbaar te maken bij kinderen.

Hoera! Wij worden papa!!! Is een ongecompliceerd en positief verhaal voor jonge kinderen over twee verliefde beren die gaan trouwen en graag voor een kindje zouden zorgen.

Praktisch:
De tentoonstelling bestaat uit 15 canvasdoeken. Waarvan 14 doeken van 40x60cm en 1 groter doek van 60x80cm. Voor iedere leeftijd proberen wij een activiteit of workshop op maat aan te bieden. Deze workshops zijn geschikt voor kinderen tussen 4 en 9 jaar.

Prijsopgave:
Omdat wij graag op maat van iedere organisatie werken, wordt er altijd een prijs op maat van het project aangeboden. Aarzel zeker niet om vrijblijvend contact met Rainbow Solutions op te nemen via info@rainbowsolutions.be

Meer informatie over de prijsopbouw van Hoera! Wij worden papa vind u onze pagina met richtprijzen 

In de krant.
Deze workshop haalde op 6 april 2017 ook de krant. Het volledige artikel kan  u hier  nalezen.