LGBTi+ doorheen de geschiedenis

De kijk op het thema LGBTI+ doorheen de ogen van de oude Grieken en Romeinen was anders dan de hedendaagse kijk op het thema. Zowel bij de oude Grieken als de Romeinen waren er periodes waarin homoseksuele relaties zichtbaar waren in de maatschappij. Zo was Keizer Nero bijvoorbeeld ook getrouwd met een man. Maar doorheen de geschiedenis veranderde de blik op dit thema. Rechten en denkbeelden werden beïnvloed door de conservatieve kijk door de katholieke kerk. De seksuele revolutie in de jaren '60 betekende onrechtstreeks ook het startschot voor de Stonewall-rellen in 1969. Een eerste opening in het Westen naar meer vrijheden en tolerantie.

 

In deze workshop nemen een vlucht doorheen de geschiedenis en staan we stil bij diverse tijdsperiodes en hun kijk op het thema, en waar staan we vandaag.

Praktisch

Geschikt voor

Organisaties op zoek zijn naar een interessante lezing of uiteenzetting. Maar ook voor bibliotheken, cultuurcentra, ...

Bedoeld voor

Iedereen van +12 jaar tot ....

Tijdsduur

De workshop is zeer afhankelijk van interactie.
Geschatte tijdsduur bedraagt 1.5 uur

In het eerste deel bekijken we samen nog eens wat juist het thema seksuele orientantie en genderdiversiteit inhoud en gaan wie iets dieper in op het LGBTi+ alfabet.

In het tweede deel gaan we dan in op het thema 'LGBTi+ doorheen de geschiedenis'

Aantal deelnemers:

Minimum van 5 deelnemers tot 25 deelnemers

Prijs:

Samen komen wij een prijs overeen die aansluit bij het budget van uw organisatie. Voor ons is het belangrijk dat er geen organisatie achter blijft wanneer ze willen investeren in dit thema.

0/5 (0 Reviews)