Over Rainbow Solutions?

Heel even over ons en later enkel over jouw organisatie! Hieronder vind je meer informatie over Rainbow Solutions. Wat is Rainbow Solutions? Waarom doen wij wat wij doen? Wie zijn wij? Wat is het verschil tussen advies, projectontwikkeling en coaching, trajectbegeleiding en onze pakketten kant en klaar aan de slag.

Wat doet Rainbow Solutions?

Rainbow Soltuions biedt advies, coaching en expertise rond de thema's seksuele oriëntatie en genderdiversiteit. Dit kan aan de hand zijn van workshops, activiteiten of ondersteuning. Wij werken samen met bedrijven, overheden, scholen  en diverse organisaties op het lokale niveau. Rainbow Solutions werkt rond diverse beleidsdomeinen bij dit thema en kan ook jouw partner zijn om een dynamisch beleid te ontwikkelen voor de organisatie waar jij actief bent.

Het idee achter Rainbow Solutions?

Rainbow Solutions is een project van Jeroen Vermeiren, een zelfstandig freelancer in de socio culturele sector met jaren ervaring in de LGBTi+ beweging.

Enkele jaren geleden startte ik met Rainbow Solutions als freelance educatief medewerker. Ik wou mijn jarenlange ervaring binnen de LGBTi+ beweging inzetten, los van structuren en organisaties. Op deze manier garandeer ik een volledig neutraal verhaal. Verder werd deze beslissing beïnvloed door het feit dat de velen binnen de LGBTi+ beweging te veel opschuiven naar een "politiek correcte maatschappij" en/of onderdeel zijn of worden van de Woke-cultuur. - Aldus Jeroen Vermeiren

Waarom Rainbow Solutions?

De afgelopen vijftien jaar zijn er federaal en gewestelijk wetten en decreten goedgekeurd die de rechten van holebi’s en transgenders versterken en verbeteren, maar sociale gelijkheid wordt niet enkel verkregen door juridische gelijkheid.

Iedere organisatie kan werken aan een dynamisch beleid op maat dat bijdraagt aan de versterking van de positie van holebi’s en transgenders in de maatschappij. De vraag is meestal: “Hoe begint een organisatie hieraan?”

Rainbow Solutions biedt advies en de coaching aan organisaties om met het thema seksuele – en genderdiversiteit aan de slag te gaan. Het advies is steeds aangepast en op maat van de organisatie.

Rainbow Solutions is een kleine nieuwe speler binnen de holebi- en transgenderbeweging. Bij ons staat de relatie tussen onze partner, de klant en onze adviseur centraal en we zijn in staat om op een snelle en flexibele manier op maat van de opdrachtgever te werken.

Hoe werkt Rainbow Solutions?

Advies

Wil je met thema aan de slag, en weet je niet goed hoe te beginnen? Dan bieden wij graag advies om een dynamisch beleid op maat te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is onze basisworkshop voor lokale overheden. Waarbij wij het thema verdiepen, de maatschappelijke en sociale context schetsen, en een eerste stap zetten in het ontwikkelen van een regenboogbeleid. Dit deden we al voor de gemeente Schoten en Rijkevorsel.

Projectontwikkeling - Coaching

Concreet een thema uitdiepen, en dit implementeren binnen de organisatie. Dan is Rainbow Solutions de partner om uw organisatie te coachen om zelfstandig aan de slag te gaan. Een voorbeeld hiervan is een projectweek binnen de sportdienst om zelf activiteiten te organiseren en het thema zichtbaar te maken. Dit deden in de gemeente Boom naar aanleiding van IDAHO op 17 mei.

Trajectbegeleiding

Wil je het thema binnen de organisatie naar de voorgrond brengen. Wil je dit kaderen binnen een breder traject? Dan biedt Rainbow Solutions trajectbegeleiding. Bijvoorbeeld, je wilt het thema zichtbaar maken in de lokale bibliotheek in de kinderboekenafdeling? En je wilt ook lagere scholen betrekken, zonder dat je er zelf uren bezig moet zijn om workshops of activiteiten te bedenken en te organiseren? Dan werkt Rainbow Solutions een traject uit voor de bibliotheek. Dit deden wij reeds voor de bibliotheek en .de lagere scholen in de gemeente Beerse.

Kant en klaar aan de slag

Rond diverse thema's en onderwerpen heeft Rainbow Solutions kant en klare pakketten. Meer informatie hierover, en de thema's en onderwerpen waar Rainbow Solutions rond werkt zoals ouderen, jongeren, lokale overheden, en nog veel meer, vind je terug op deze  website!