Themaweek gemeente Boom

BOOM – De Internationale ‘Dag tegen Homofobie en Transfobie’ is dit keer meer dan de regenboogvlag uithangen. Verschillende instanties werken mee aan diverse activiteiten en dit nog tot 27 mei. Waaronder een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen de gemeente en de Pink Devils. 

sport, praktisch voorbeeld, boom holebi LGBT

In 2017 organiseerde de gemeente Boom een thema maand in het kader van sport en LGBT.

Zo is een van de hoogtepunten van deze activiteiten de vriendschappelijke voetbalwedstrijd op 17 mei tussen de gemeente Boom en het team Pink Devils. “De gemeente heeft dit keer een heel programma uitgewerkt rond de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Het is een samenwerking tussen CC De Steiger, de diensten diversiteit en evenementen en de Openbare bibliotheek Boom”, verduidelijkt schepen Francis Sanchez.

Zo staat er sinds dinsdag 2 mei tot en met zaterdag 27 mei doorlopend een boekenstand in de bibliotheek, Antwerpsestraat 100 en heeft op deze locatie en in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Against the Rules’ plaats. De film ‘The Danish Girl’ kan u op dinsdag 16 mei om 20.15u gaan bekijken in de Boomse Schouwburg, Henri Spillemaeckersstraat 7-9, een organisatie van het CC De Steiger. Woensdag 17 mei heeft de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen gemeente Boom en Pink Devils plaats op een van de terreinen van de Koninklijke Rupel Boom Football Club, Jeugdcentrum De Schomme, Schommelei 1. Het evenement start om 19u met een stevige muzikale noot van de DJ van dienst. De aftrap is voorzien om 20u stipt

Bron: uit de Gazet Van Antwerpen 03 mei 2017 


Ontdek het volledige programma aan mogelijkheden van Rainbow Solutions en sport verder hier op onze website.