Monoloog, theaterstuk “Zeemeermin”

Ook in het culturele aanbod kan uw organisatie aandacht hebben voor het thema seksuele oriëntatie en genderdiversiteit. Hiervoor zal Rainbow Solutions samenwerken met Jaouad Alloul. Die de monoloog Zeemeermin schreef en brengt. 

De artiest is een Belg met Marrokaanse roots en een islamitische achtergrond. Als jongste kind uit een gezin van acht ontdekte hij op jonge leeftijd zijn seksuele geaardheid en de impact daarvan op zijn omgeving.

Concreet aan de slag!

Concreet duurt deze monoloog een 25 minuten, waarna er nog ruimte is voor vragen of debat. Deze activiteit is zeer geschikt voor bibliotheken, scholen, culturele centra en cultuurverenigingen.

Wij bieden ook ondersteuning om het aanbod bekend te maken richting de holebi – en transgender doelgroep in uw regio. Maar ook het ontwerp van een affiche of flyers behoort tot de mogelijkheden.

Een uitbreiding bij de monoloog is mogelijk. Bijvoorbeeld een lezing, een tentoonstelling over holebi’s en transgenders met andere routs.

Wenst u meer informatie over deze dienst, mail dan naar info@rainbowsolutions.be

Een succesvolle activiteit begin augustus waarbij de monoloog zeemeermin werd opgevoerd

Zeemeermin worden

De titel van zijn monoloog verwijst naar zijn wens als kind om een zeemeermin te worden. Op vakantie in Marokko liet hij samen met zijn zus vaak de verbeelding de vrije loop. In die fantasiewereld zwommen er zeemeerminnen rond.

In het begin van ‘Zeemeermin’ zien we Alloul bidden. We keren terug naar zijn jeugd. Hij stelt zijn godsdienstleraar de lastige vraag wat er gebeurt met mensen uit de Himalaya die zich niet bewust zijn van het bestaan van de islam. Gaan zij als ongelovigen naar de hel? Zijn leraar wil de vraag niet beantwoorden. Deze afwijzende reactie roept bij hem heel wat vragen op, waarop besluit de jonge Alloul dat hij zijn eigen weg moet gaan.

 Aangezien ik geen antwoord kreeg van mijn godsdienstleraar, ben ik die vragen aan anderen gaan stellen. Dat is ook de boodschap van het stuk: stop niet met vragen stellen. Geloof, niet alleen de islam trouwens, ontmoedigt vaak om vragen te stellen terwijl dat een heel menselijke eigenschap is.”

Met ‘Zeemeermin’ wil Jaouad Alloul breken met stereotypes en bruggen bouwen naar mensen die niet meteen openstaan voor homoseksualiteit. Zijn bedoeling is om met de voorstelling naar scholen te trekken en uit te leggen aan moslimjongeren dat het normaal is om anders te zijn, ook binnen de islam.

Bron: zizo-online.be 
Beeld: ©zizo