3 nieuwe lezingen / workshops

Voor het culturele seizoen 2021 – 2022 biedt Rainbow Solutions 3 nieuwe workshops aan. Deze workshops zijn lezingen die interessant zijn voor iedere socio-culturele organisatie die graag iets met het regenboogthema wil doen, en anderzijds een bijzonder element wil aanraken met haar bezoekers.


LGBTi+ in Europa en de wereld

Anti homo wetten in Hongarije waren een hot item binnen Europa, maar niet enkel Hongarije zoekt de grenzen op, ook andere Oost-Europese landen zijn in hetzelfde bedje ziek. Daarnaast kijken we ook in deze lezing verder dan enkel Europa.

Dieren uit de kast

De relatievorm is man-vrouw en al wie niet in de binaire hokjes past, geeft blijk van tegennatuurlijk gedrag?! NOT deze lezing maakt duidelijk hoe conservatieve krachten binnen de maatschappij normen en waarden oplegde en homoseksualiteit of een andere gender expressie als tegennatuurlijk zijn gaan benoemen. Het tegendeel is waar, in deze lezing kijken we samen naar het natuurlijke en kleurrijke seksuele gedrag en genderexpressie in het dierenrijk.

LGBTi+ doorheen de geschiedenis

In deze lezing gaan we samen op reis door de geschiedenis van de mensheid en staan we stil hoe diverse culturen in het verleden keken naar relaties tussen personen van hetzelfde geslacht en hoe men keek naar de diverse vormen van genderexpressie. Een boeiende lezing die ons op reis neemt van het verleden naar het heden.

Ontdek ook onze andere workshops en lezingen binnen het thema educatie en dialoog.

Diversiteit kleurt je leven.”  Waarom zouden we dan vanaf de geboorte kinderen binair opdelen in jongens en meisjes. Waarom kijken we zo anders op als we 2 mannen of 2 vrouwen zien zoenen? … Met mijn lezingen binnen binnen het thema educatie en dialoog ga ik graag het gesprek aan met mijn deelnemers over de thema’s seksuele oriëntatie en genderdiversiteit. Dit aan de hand van boeiende lezingen, workshops en tentoonstellingen voor jong en oud.

Wil je meer info over één van boven benoemde workshops / lezingen of ben je nog op zoek naar iets anders. Aarzel zeker niet mij verder te contacteren om te bekijken hoe we elkaar verder kunnen helpen.